MENU
17 maj 2018

Er flexicu fremtidens vikarbureau?

Vi bliver ofte spurgt, hvorvidt vi anser os selv for værende et vikarbureau. Selv om vi har visse ligheder med et vikarbureau, kan vi dog på ingen måde sammenlignes med et traditionelt vikarbureau. Til gengæld mener vi, at det er mere nærliggende at kalde os fremtidens vikarbureau. Læs videre og find ud af hvorfor.

Flexicu – fremtidens vikarbureau?

Vi bliver ofte spurgt, hvorvidt vi anser os selv for værende et vikarbureau. Selv om vi har visse ligheder med et vikarbureau, kan vi dog på ingen måde sammenlignes med et traditionelt vikarbureau. Til gengæld mener vi, at det er mere nærliggende at kalde os fremtidens vikarbureau.

 

Vikarbureauer i Danmark

I Danmark eksisterer der mere end 1.000 vikarbureauer. Der er nogle få store vikarbureauer, men langt de fleste vikarbureauer er mindre bureauer, der forsvinder i dårlige tider og popper op igen i gode tider. I følge den seneste vikarrapport rummer vikarbranchen mere end 23.000 fuldtidsansatte vikarer. Læs mere her om brugen af vikarbureauer og vikarer.

 

Vikarbureau - fremtidens vikarbureau

 

Tanken bag flexicu

Tanken bag flexicu udspringer oprindelig fra lager- og logistikbranchen. Her oplevede idémand Carsten Moberg gennem mange år, hvordan vikarer bliver kastet rundt på kryds og tværs, og hvordan diverse vikarbureauer fra tid til anden dukker op for blot efterfølgende at forsvinde igen når den økonomiske vækst bremser op. Denne tendens vil formentlig fortsætte lang tid endnu, men flexicu er skabt som et alternativ til vikarbureauer forstået på den måde, at virksomheder nu har mulighed for at dele deres arbejdskraft med hinanden, og derfor ultimativt har mulighed for at ansætte flere personer i stedet for ”blot” konstant at bruge vikarer.

 

Vil der eksistere vikarbureauer i fremtiden?

Brugen af fleksibel arbejdskraft i form af vikarer vil formentlig altid være nødvendig i en eller anden form for at understøtte Danmarks fleksible arbejdsmarked, men hos flexicu tror vi som bekendt på, at man kan gøre det på en smartere måde end den traditionelle brug af vikarer. Hvorfor ikke udleje/leje "vikarer" til firmaer, der minder om ens egen i stedet for at bruge en fordyrende og formentlig mindre effektiv løsning som et vikarbureau?

 

Mener I virkelig at alle virksomheder skal være vikarbureauer og alle ansatte vikarer?

For nogle har ordene vikar eller vikarbureau en negativ klang, og når vi taler om vikarer og vikarbureauer mener vi det ikke i den traditionelle forstand. I virkeligheden prøver vi at fremhæve de positive ting, nemlig fleksibilitet, omstillingsparathed og justérbar arbejdskraft, hvor vi hjælper hinanden. Det er klart, at i den traditionelle forstand kan en ”almindelig” virksomhed aldrig blive et vikarbureau lige så vel som en ”almindelig” ansat aldrig kan blive en vikar. Men vi mener dog i flexicu, at vi som samfund, virksomhed og medarbejder bliver nødt til at forholde os til, at kravene for at opretholde en stærk økonomi, en god produktivitet og et effektivt land bliver hårdere og hårdere, og at vi derfor er nødt til at tænke ud af box’en. At gøre ”alle” virksomheder til vikarbureauer og ”alle” ansatte til vikarer er formentlig ikke den eneste løsning, men vi tror på at det er et godt bud på, hvordan vi kan øge vores produktivitet og dermed vores økonomiske velstand. At det så samtidig ligger inden for rammerne af den danske ånd om at hjælpe hinanden tænker vi ikke gør noget.

 

”Ok jeg er solgt – hvordan kommer jeg så i gang med at være ”vikarbureau” og koster det noget”?

Det koster ikke noget at oprette sig og komme i gang, og du kan oprette din virksomhed via dette link. Det tager kun 3 minutter at komme i gang, men hvis du løber ind i problemer, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Hvad gør jeg hvis jeg har brug for en ”vikar”?

Fordi vi ikke er et traditionelt vikarbureau, vil udbuddet af mulige ”vikarer” svinge afhængig af, hvilke firmaer, der lige nu står og har overskud af ansatte. Via dette link har du et overblik over, hvilke typer af medarbejdere der er ledige lige nu, men derudover er du også meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi har løbende kontakt med mange typer af firmaer, og det er meget sandsynligt, at en eller flere kan hjælpe dig, også selv om du ikke kan se det direkte på hjemmesiden. Der sker aldrig noget ved at spørge…

Book en kvalificeret vikar nu!
Vil du vide mere eller booke en vikar så ring eller skriv til os nu. Vi sidder klar.
Kontakt os
71 74 77 97
Nyheder
15 okt 2018
Vikarbureauer – sikke en vækst i vikarer!
Vi har i flexicu kigget lidt nærmere på vikarbranchen, brug af vikarer og tallene bag. Læs med her og find ud af om brugen af vikarbureauer og vikarer er højere end før finanskrisen
17 maj 2018
Er flexicu fremtidens vikarbureau?
Vi bliver ofte spurgt, hvorvidt vi anser os selv for værende et vikarbureau. Selv om vi har visse ligheder med et vikarbureau, kan vi dog på ingen måde sammenlignes med et traditionelt vikarbureau. Til gengæld mener vi, at det er mere nærliggende at kalde os fremtidens vikarbureau. Læs videre og find ud af hvorfor.
17 maj 2018
Øget fleksibilitet hos selvstændige
Nyt firma skaber øget fleksibilitet hos selvstændige i Smørum, Ballerup og omegn
Flexicu - fremtidens vikarbureau
Flexicu er den nye udfordrer til vikarbureauer forstået på den måde, at vi vil gøre alle virksomheder til et vikarbureau og alle medarbejdere til en vikar. Det lyder måske slemt, men det er det faktisk ikke. Læs mere om idéen i en af vores mange artikler om vikarbranchen og vikarbureauer, eller kontakt os på telefon eller email.